Maling af radiatorer​ – Bestilmaling.dk
Sådan maler du dine radiatorer

Mal din radiator

Trænger dine radiatorer til at blive piftes op og få et nyt udtryk med en gang frisk maling?

Maling af radiatorer behøver hverken at være dyrt eller besværligt. Der er rigeligt med andre gøremål i en hverdag med fart over feltet, ofte mangel på tid og overskud, derfor er der ingen grund til at dine radiatorer står og hænger derhjemme og bidrager til et mere dårlig samvittighed og et nedslidt udtryk.

Med den rette radiatormaling er det nemt at bringe livet tilbage til din ellers triste radiator. Flotte, glansfulde og nymalede radiatorer har stor betydning for udtrykket i dit hjem. Der findes sjældent noget mere trist, end en slidt gullig radiator hvor malingen hænger i tynde laser.

Bestilmaling består af et team, som har mangeårig erfaring med maling af de fleste overflader – heriblandt også radiatorer, gamle såvel som nye. Vi har udarbejdet en nem og overskuelig malerguide til dig, så du nemt kan komme i gang og svinge penslerne derhjemme.

Bliv klogere på hvordan du kommer i gang og hvilken type maling du bør anvende når du skal male dine radiatorer.

Læs rådene herunder.

radiator maling

Typer af radiatorer

Det er vigtigt, at du vælger en maling, som kan holde til de varme temperaturer, der kommer fra din radiator. Hos Bestilmaling anbefaler vi, at du bruger spraymaling, der er velegnet til radiatorer, som er rigtig modstandsdygtig og sikker overfor radiatorers temperaturer.

Der findes forskellige typer af radiatorer, og de kan oftest inddeles i radiatorer med strålevarme og radiatorer med konvektionsvarme. Det spiller ingen rolle i forhold til hvilken type maling der anbefales, når man skal male på radiatorer med strålevarme eller konvektionsvarme.

Radiatorer med strålevarme

Radiatorer med strålevarme fordeler varmen ud i rummet når den bliver varm.
I gamle boliger har de ofte denne type radiator. Du kan ofte kende den på de store lameller.

Radiatorer med konvektionsvarme

Radiatorer med konvektionsvarme er ofte indsat i nyere huse/lejligheder. Radiatorer med konvektionsvarme trækker kold luft ind i bunden og sender derefter varm luft ud fra oven. Således at der sker en opvarmning, men også bedre og større cirkulation i luften i rummet. Overfladen på radiatorer med konvektionsvarme bliver ikke ligeså glohede, som radiatorer med strålevarme kan blive. Du kan kende type radiator på dens flade eller let rillede overflade.

Det er vigtigt at vælge en type radiatormaling, som kan holde til de høje temperaturer, som din radiatorer kan generere.

Langt de fleste typer maling er egnet til radiatorer og kan bruges på begge typer radiatorer. De forskellige typer maling har dog forskellige fordele og ulemper, derfor bør du gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilke parametre du vægter højest.  uanset hvilken type radiator du har derhjemme, kan du både bruge spraymaling og  den traditionelle radiator maling med pensel.

Hvilken maling skal man bruge til radiator?

Generelt når du leder efter en radiator maling, skal den have egenskaber, som at være robust. Dvs. den skal være resistent over for slag og og ridser. Samtidig skal den være i minimum glans 30, og så skal den heller ikke gulne.  Der findes meget maling som gulner, fordi at malingen ikke kan tåle varmen fra radiatoren.

Spraymaling

Du kan vælge at bruge radiator spraymaling. Du bør dog kun bruge spraymaling, hvis resten af rummet er grundigt afdækket, da spraymaling støver, og det kan let sætte sig på vægge, gulve og loft.

Radiatormaling med pensel

Hvis du ønsker at male med pensel, så anbefaler vi, at du bruger Pu-Emaille fra Beck og Jørgensen. Denne form for maling har alle de egenskaber en radiator maling skal have. den ekstremt robust, Den findes i glans 30,  og så gulner den ikke.

Pari-Dan 30 fra Beck og Jørgensen kan du også brug, hvis du står og har for meget i overskud og gerne vil bruge det til noget. Dog skal du være opmærksom på, at den ikke er lige så robust, som pu-emaillen. Pari-Dan 30 fås i glans 30 og 50.

Leder du efter et alternativt valg, som garanterer et flot resultat og lang holdbarhed, så er Flügger 40 Interior Finish også godt.

Uanset hvad du vælger at ovenstående produkter, kan de alle tåle høj varme, flyder pænt sammen og er beregnet til radiatorer.

Valg af farve

De fleste vælger oftest at male deres radiator RAL 9010, som man oftest ser på paneler, dørkarme og radiatorer. Det passer også godt sammen med den hvide væg, som oftest er malet i lys råhvid eller råhvid.

radiator maling

Kom i gang med at male din radiator

Før du starter

Før du starter med at male radiatoren er det vigtigt at sørger for klargøringen. Hos Bestilmaling har vi udarbejdet en nem trin-for-trin guide, hvor du hurtigt kan lære, hvordan du skal starte med male dine radiatorer og hvordan du får det bedste resultat derhjemme ved at gøre det selv.

1. Dæk væg og gulve ordentligt af

Husk at få dækket ordentligt af, da en radiator har mange vinkler og kanter, som kan give masser af maling på gulv og vægge. Dæk derfor af både under med afdækningspap og bagved radiatoren med afdækningsplast, så du undgår malerpletter alle vegne.

Vi anbefaler kraftigt at du dækker helt af med både afdækningspap og afdækningsplast, hvis du gør brug af spraymaling. Hvis du maler med pensel er det kun en anbefaling at dække din væg af med afdækningsplast.

2. Sluk din radiator

Det er en rigtig god idé at slukke for din radiator hvis den er tændt, og lade radiatoren køle helt af, inden du begynder at male.

3. Rengør radiatoren og slib

Vask og støv radiatoren godt af med Borup grundrens efterfølgende. Slib derefter radiatoren let med slibepapir, så malingen kan hæfte fast. Bagefter fjerner du slibestøvet med en fugtig klud.

Hvis din radiator har rust skal dette også fjernes og slibes helt væk. Det er vigtigt at dette fjernes, da den nye maling ellers får en ujævn overflade. Hvis du har områder med rust, så brug en rusthæmmende grunder.

Radiatorspray eller radiatormaling med pensel?

Det er vigtigt, at du vælger en maling, som kan holde til de varme temperaturer, der kommer fra din radiator. Hos Bestilmaling anbefaler vi, at du bruger spraymaling, der er velegnet til radiatorer, som er rigtig modstandsdygtig og sikker overfor radiatorers temperaturer.

Maling af radiator med pensel

Hvis din radiator har jævne overflader, kan du bruge en lille malerrulle til at male denne. Hvis din radiator har en mere bølget front eller store lameller, bør du anvende en pensel til at male den. Vi anbefaler uanset hvad hos Bestilmaling, at du bruger en radiatorpensel til radiatorens små kroge og hjørner. Lad malingen tørre helt efter endt maling.

Hvis du ønsker at male med pensel, så anbefaler vi, at du bruger Pu-Emaille eller Pari-Dan radiatormaling, som fås i glans 10, 30, 50 eller 80, som males med pensel, hvis det kun er radiatoren der skal males i rummet. Du skal stadig huske at afdække under og bag radiatoren for at undgå, at der kommer maling andre steder.

Giv din radiator anden lag maling

Du kan nu give din radiator anden lag radiatormaling – efter samme fremgangsmåde som første lag.

Mal bag radiator – sådan gør du

Det kan være besværligt at komme til i alle kroge og hjørner. Hvis du ønsker at male bag din radiator, behøver det ikke at være besværligt når blot du har det rigtige værktøj.

Vi anbefaler derfor, at du bruger Schuller Eh’klar’ vinkelpensel så det bliver nemmere at komme ind bag radiatoren og få malet der. Vinkelpenslen er en super effektiv kvalitetspensel, en ganske effektiv pensel, som især er god at bruge på en radiator.

Spraymaling af radiator

Ryst spraymalingen

Ryst spraymalingen godt og grundigt  i ca. 1 minut inden brug, og husk også at ryste den undervejs imens du sprayer. Kuglen skal bevæge sig frit i dåsen, og det er tydeligt at høre, når den gør.

Spray maling på din radiator

Afstanden når du sprayer er ca. 20-30 cm, og der skal sprayes lidt ad gangen i tynde lag, for at give det bedste resultat.

Som standard bruger man farven, som kaldes ral 9010. Det er den farve man oftest ser på paneler dørkarme og radiatorer.

Hvis du er i tvivl på hvilken farve dine egne radiatorer er, er du velkommen til at kontakte os og sende et billede.

Du kan vælge at bruge radiator spraymaling. Du bør dog kun bruge spraymaling, hvis resten af rummet er grundigt afdækket, da spraymaling støver, og det kan let sætte sig på vægge, gulve og loft.

Kat som hviler på en radiator

Andre spørgsmål om maling af radiatorer​

Maling kan tåle en temperatur på max 70 grader.

Maling har bedst holdbarhed i en kølig temperatur, aldrig i direkte direkte sollys eller frost. Vi anbefaler, at du opbevarer din maling i en garage eller et haveskur, som er tør og frostfri. 

Opbevar altid din maling i en lufttæt spand. 

Du kan tænde for din radiator på ca. 20 grader efter 12 timer efter afsluttet maling.

Det er vigtigt at anvende en maling som egner sig til radiatorer, og kan holde til de varme og skiftende temperaturer. Vi anbefaler maling, som er velegnet til radiatorer eller en akryl træmaling, som er modstandsdygtig overfor de høje temperaturer.

Som regel bruger man maling som har en høj glansværdi. Den høje glansværdi gør desuden, at farven ikke gulner med tiden, og den er nem at tørre ren for snavs og skidt. 

Vi anbefaler at bruge enten Pu-Emaille 80, Pari-Dan 50, Flügger Interior Easy Finish 40 eller radiatorspraymaling. 

 

Trænger din radiator til en overhaling, så er det ikke nok bare at løse dette ved at male med ny maling ovenpå det gamle. Rusten fra radiatoren forbliver synlig og man risikerer det bliver værre med tiden.

  • Sluk radiatoren. Inden du maler, er det en god ide at slukke og afkøle din radiator.
  • Placer gamle aviser eller andet på gulvet under radiatoren, så du ikke for maling alle vegne. Afdæk vægge, rør m.m. Afdæk under og bag radiatoren med afdækningsplast
  • Støv radiatoren af og vask den med grundrens.
  • Fjern al løstsiddende og gammel maling (vigtigt at dette fjernes, da den nye maling ikke vil få ens uensartet overflade hvis det ikke fjernes).
  • Brug grov sandpapir, så malingen hæfter bedst muligt til.
  • Fjern slibestøv med en klud.
  • Grund de slebne områder med en Caparol Multiprimer
  • Du kan nu gå i gang male din radiator med enten radiatorspraymaling eller metalmaling. Du kan male med en radiatorpensel eller almindelig pensel.

Start med at vaske metaloverfladen på din radiator. Dette gør det lettere at slippe af med snavspartikler, der kan sidde fast på din radiator. Dyp en klud i sæbevand, derefter kan du dyppe en klud i sæbevand og rengør overfladen. Brug derefter en ren og tør klud til at tørre overfladen helt tør.

Brug sandpapir til at fjerne afskallet eller overskydende radiatormaling. Du kan bruge groft sandpapir.

Hvis du ønsker at anvende en hurtigere metode, kan du bruge en vinkelsliber til at fjerne malingen fra din radiator.

FÅ 10% RABAT PÅ
DIN FØRSTE ordre

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rabatkoden tilsendt med det samme.

*Gælder ikke tilbudsvarer

Kære kundeDet Grundet sommerferie er telefon og chat slukket. Vi vil fortsat besvare dine emails på info@bestilmaling.dk. Vores webshop holder aldrig ferie og leverer – som altid – dine ordrer på 0-3 hverdage. God sommer.😊

Tilmeld dig nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag eksklusive tilbud og rabatkoder

Booking

Book din tid hos Doorhouse, vi vender straks tilbage med mere informationer!

Titel skal ændres og logo skal tilføjes. google maps skal også på