Lip Fugemasse

LIP Fugemasse er en fleksibel, polymerforstærket, cementbaseret fugemørtel med vand og smudsafvisende egenskaber.

LIP Fugemasse anvendes til fugning af keramiske gulv- og vægfliser, klinker, natursten, mosaik og glas m.m LIP Fugemasse er særlig egnet til fugning af sugende og porøse fliser.

Læs mereSe specifikationer

69,95 kr.219,95 kr.

Beskrivelse

Lip Fugemasse

Anvendelsesområde: LIP Fugemasse er en fleksibel, polymerforstærket, cementbaseret fugemørtel med vand og smudsafvisende egenskaber.

LIP Fugemasse anvendes til fugning af keramiske gulv- og vægfliser, klinker, natursten, mosaik og glas m.m LIP Fugemasse er særlig egnet til fugning af sugende og porøse fliser.

LIP Fugemasse er frostsikker og kan anvendes både inden- og udendørs. Underlag Fugerne skal være fri for fliseklæb, støv, snavs, olie, fedt, voks og andre skillemidler og fremstå med ensartet dybde.

På fliser med stærkt sugende overflade anbefales fugning med fugeske.

På organiske underlag som ikke er 100% mekanisk stabile kan fugemassen tilsættes LIP Multibinder for at øge elasticiteten.

Ved fugning af større arealer kan LIP Fugemasse tilsættes LIP Flydemiddel for at lette udfugningen. Læs mere om anvendelse af LIP Multibinder og Flydemiddel i LIP’s fugemasser på www.lip.dk.

Råd til opstart af fliseopgaven: Inden opgaven kan gå i gang skal man sikre sig, at man har fået fat i det rigtige værktøj og tilbehør.

I forbindelse med opsætning og nedlægning af fliser anvendes tandspartel hvor tandstørrelsen er afstemt efter flisens kantlængde. På side 8 i linket fremgår der et skema over hvilke min. størrelse tandspartel der anbefales ved de forskellige fliseformater.

I forbindelse med opsætningen af vægfliser anvendes fugesnor eller i enkelte tilfælde flisekryds til at holde den korrekte fuge afstand mellem de enkelte fliser. Flisesnor produceres i forskellige tykkelser så kunden skal inden projektets opstart tage stilling til fugebredde.

Til opblanding af Fliseklæb og fugemasse anvendes enten røreværk eller boremaskine med piskeris. Fugearbejdet foretages med et fugebræt der anvendes til at trække fugemørtelen diagonalt over fugerne.

Dette gøres for at sikre at fugerne fyldes helt ud inden afvaskning foretages. Ved afvaskning kan der med fordel anvendes en opskåret rullesvamp (wash-boy) der anvendes sammen med en rullespand.

I forbindelse med udførelse af LIP 22 Epoxyfuge kan der med fordel anvendes Specielt epoxy fugebræt.

Ved afvaskning af LIP 22 Epoxy anvendes både 3M (doddlebug) og evt. efterfølgende afvaskning med fint kvarts og viskosesvamp. I forbindelse med projekter hvor LIP 22 EPOXY skal anvendes anbefales det at du kontakter os for teknisk rådgivning.

Huskeseddel

 • Måle udstyr (f.eks. tommestok)
 • Blandespand
 • Piskeris samt boremaskine (alternativt et røreværk)
 • Tandspartel
 • Spandeske
 • Vinkel
 • Fugesnor
 • Murersnor (til retninger mv.)
 • Fliseskærer (vinkelsliber, vådskære)
 • Retholt
 • Fugebræt
 • Svamp (evt. med rullespand)
 • Flisetang, knibtang

Se alle vores andre LIP produkter her Du kan læse mere om produktet på LIP’s egen hjemmeside

Yderligere information

Liter

,

Fugebredde

2-20 mm

Godkendelser

MK

Arbejdstemperatur

+5 til +30 grader

Blandingsforhold

5 kg Multifuge til 1 L vand

Anvendelsestid

2 timer v. 18-20 grader

Gangbar

tidligst efter 12 timer

Lagring

skal opbevares tørt